Terug naar overzicht

SAVE THE DATE - Dag van Inclusie

Kom samen met SERV, de sectorfondsen, sociale partners en Sterpunt Inclusief Ondernemen de kracht van inclusie vieren op dinsdag 22 oktober te Gent
22/10/2024
10:00 - 16:00
ICC Gent
SAVE THE DATE - Dag van Inclusie

Na het grote succes van de eerste en tweede editie van Dag van Inclusie, besloten SERV, de sectorfondsen, sociale partners en Sterpunt Inclusief Ondernemen om ook dit jaar de kracht van inclusie te vieren.

Laat je inspireren door tal van boeiende voorstellen in hun webinar; aan de hand van actiefiches; door de acties van andere bedrijven en door de 5 ambassadeurs Inclusief Ondernemen.
 

Wat is inclusief ondernemen?

Een inclusieve onderneming zet in op diversiteit en heeft daarbij oog voor het potentieel van elke werknemer. De zichtbare verschillen springen het snelst in het oog: leeftijd, geslacht, ras, taal, fysieke verschijningsvorm, kleding, gedragsstijl,…. Maar ook minder zichtbare verschillen zijn belangrijk bij diversiteit: scholingsgraad, werkervaring, sociale achtergrond, interesses, talenten, levensdoelen,….

Een onderneming die oog heeft voor diversiteit zal rekening houden met al deze verschillen, en streven naar een zo divers mogelijke samenstelling van de ploeg. Inclusie gaat echter nog een stap verder, want een onderneming die streeft naar inclusie zal op zoek gaan naar hoe hij deze verschillen doelbewust kan inzetten, door het beste in mensen aan te spreken, door respect te tonen voor de eigenheid van elkeen, door mensen zich gewaardeerd te laten voelen ongeacht de functie, rang of taak.

Iedereen heeft een talent en verdient een kans. Een inclusieve onderneming vertrekt vanuit de visie dat elke burger op beroepsactieve leeftijd een arbeidsplaats kan vinden die overeenstemt met zijn talenten. Een inclusieve ondernemer slaagt er zo in mensen met drempels tot de reguliere arbeidsmarkt aan het werk te stellen. Dat is niet altijd evident, maar er zijn verschillende gespecialiseerde dienstverlenende organisaties waar u als onderneming beroep op kan doen ter ondersteuning.

 


Een initiatief van: SERV, de sectorfondsen, sociale partners en Sterpunt Inclusief Ondernemen
Contactpersoon: , inclusiefondernemen@dewerkplekarchitecten.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 07-05-2024 door Bram Bruggeman