Terug naar overzicht

Infosessie ESF-oproep 482: Duale leerkrachten

Met deze oproep wil men aan de hand van proeftuinen het potentieel van ‘duale leerkrachten’ in het secundair onderwijs verkennen, de drempels wegwerken en de verschillende randvoorwaarden in kaart brengen.
27/05/2020
14:00 - 15:00
online
Infosessie ESF-oproep 482: Duale leerkrachten

Met deze oproep wil men aan de hand van proeftuinen het potentieel van ‘duale leerkrachten’ in het secundair onderwijs verkennen, de drempels wegwerken en de verschillende randvoorwaarden in kaart brengen. Duale leerkrachten zijn, in de context van deze oproep, werknemers die vanuit hun tewerkstelling in een private onderneming een tijdelijke lesopdracht invullen in een onderwijsinstelling. Het concept van duaal leerkrachten biedt mede een antwoord op het lerarentekort in het onderwijs en versterkt, vanuit de interactie tussen onderwijs en de Vlaamse ondernemingen, de specifieke expertise, knowhow en capaciteit van het onderwijs.

De projecten kunnen ingediend worden door paritaire sectororganisaties en werkgeversorganisaties, die al dan niet in partnerschap een project uitvoeren. Één van beide organisaties neemt de rol op als promotor. De projecten omvatten een verplicht partnerschap met een of meerdere onderwijsverstrekkers. 

Er is een oproepbudget van 1.000.000 euro, goed voor 5 projecten op basis van een budget van maximaal 200.000 euro per project.
Projecten kunnen maximaal 80.000 euro ESF steun (40%) en 60.000 euro Vlaamse cofinanciering (30%) ontvangen. De overige financiering wordt door andere publieke middelen of private financiering ingebracht. De goedgekeurde projecten gaan van start op 1 september 2020 en lopen voor een periode van maximaal 28 maanden.

Gelieve u in te schrijven voor deze infosessie. Een dag voor de webinar ontvant u een weblink. Met deze weblink kunt u zich aanmelden bij Microsoft Teams om de infosessie te volgen.
 


Een initiatief van: ESF Vlaanderen
Contactpersoon: Pieter Van Sande, pieter.vansande@vlaanderen.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 06-05-2020 door Bram Bruggeman