Terug naar overzicht

Ontdek het opleidingsaanbod van de sectorfondsen via iedereenkanbijleren.be

Jong of oud? Beginner of ervaren? Denker of doener? Iedereen kan bijleren. Daarom willen de SERV en 38 sectorfondsen werknemers en bedrijven aanzetten tot levenslangleren en naar het opleidingsaanbod van de sectorfondsen leiden.
Ontdek het opleidingsaanbod van de sectorfondsen via iedereenkanbijleren.be

Buschauffeur Martine (56) leerde onlangs ecologisch rijden. En beveiligingstechnicus Amir (24) leert elke maand wel een nieuwe hightechcamera kennen. Elke sector evolueert vandaag razendsnel. Het maakt niet uit of je jong of oud, beginner of ervaren, denker of doener bent. Levenslang bijleren is de enige manier om kennis en vaardigheden op peil te houden. Met de campagne iedereenkanbijleren.be willen 38 sectorfondsen en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) werknemers en bedrijven aanzetten om levenslang te leren en hen naar het opleidingsaanbod van de sectorfondsen leiden.

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor grote en kleine bedrijven 

Sectorfondsen ondersteunen de werknemers en werkgevers van hun sector met opleidingen of opleidingspremies. Een sectorfonds wordt paritair beheerd door de sociale partners. Vlaanderen telt zo’n 38 sectorfondsen.  

Het opleidingsaanbod van de sectorfondsen is vaak gratis of laagdrempelig, maar nog te weinig werknemers en werkgevers vinden de weg. Nochtans was zo’n aanbod nog nooit zo relevant. Het stelt medewerkers in staat snelle evoluties in de werkomgeving en verregaande digitalisering bij te benen. Zeker in tijden waarin veel bedrijven het moeilijker krijgen, of voor werknemers die zich in kwetsbare posities bevinden, kan het aanbod van de sectorfondsen het verschil maken.

Voor werknemers die niet weten bij welk sectorfonds hun bedrijf is aangesloten, is er op de website een handige tool voorzien. Door het nummer van je paritair comité (PC) op je loonbrief in de zoekbalk in te geven, kom je vanzelf op het juiste sectorfonds en zijn opleidingsaanbod uit. 

Elektrotechnici, opvoeders en buschauffeurs getuigen

Op de campagnewebsite iedereenkanbijleren.be getuigen werknemers uit uiteenlopende sectoren – van elektrotechniek over de zorg tot buschauffeur - over hoe opleidingen hen vooruithelpen in hun job. Maxim (25) werkt in de sociale sector. “Niets van wat je bijleert, is verspild. Opleidingen zorgen ervoor dat ik minder vragen moet stellen. Nu vind ik zelf oplossingen.” En buschauffeur Martine (56) vertelt hoe haar opleiding rond ecologisch rijden haar rijgdrag veranderde: “Ik rij nu heel wat zuiniger, ook privé.”

Een opleiding volgen maakt je niet alleen beter in je job, maar geeft ook het nodige zelfvertrouwen en laat je groeien als persoon.


Ontdek onder dit nieuwsbericht de sectorfondsen en sectorconsulenten die actief zijn in West-Vlaanderen en zich geregistreerd hebben in het WEST4WORK arbeidsmarkt vademecum.

 


Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 25-11-2022 door Bram Bruggeman