Terug naar overzicht

WEST4WORK arbeidsmarktcongres - levenslang leren als hefboom om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren

De arbeidskrapte in West-Vlaanderen blijft prangend. Om alle openstaande vacatures in te vullen, hebben we élk talent nodig. Daarom moeten we samen werk maken van een inclusieve arbeidsmarkt en blijven inzetten op levenslang leren.
31/10/2023
13:00 - 19:30
VIVES campus Brugge
WEST4WORK arbeidsmarktcongres - levenslang leren als hefboom om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren

WEST4WORK organiseert tweejaarlijks een arbeidsmarktcongres. Ruim 3000 deelnemers schreven zich in 2015, 2017, 2019 en 2021 in voor een of meerdere WEST4WORK-sessies. Aan de hand van diverse workshops, keynotes en arbeidsmarktsymposia willen we zowel werkgevers als middenveld informeren en inspireren over hoe we sámen de uitdagingen op onze West-Vlaamse arbeidsmarkt kunnen aanpakken.

De arbeidskrapte in West-Vlaanderen blijft immers prangend. Om alle openstaande vacatures in te vullen, hebben we élk talent nodig. Daarom moeten we samen werk maken van een inclusieve arbeidsmarktLevenslang (bij)leren is cruciaal om elk talent duurzaam aan het werk te krijgen en houden.

'Het is belangrijk om te blijven investeren in een uitgebreid opleidingsaanbod dat zich toespitst op o.a. knelpuntberoepen, werkplekleren en digitale skills en dat aanbod breder bekend maken, ook bij werkgevers. Drempels moeten soms letterlijk verdwijnen om de opleidingen zo toegankelijk mogelijk te maken. Ook taalondersteuning, redelijke aanpassingen en deeltijdse opleidingen kunnen de toegankelijkheid verhogen voor veel mensen uit de kansengroepen.', luidt het advies van de Commisie Diversiteit (SERV, 15/12/2022).

POM West-Vlaanderen, VDAB, Voka, Unizo, ACV, ABVV, Tua West, Huis van het Leren, VIVES, Stad Brugge & Provincie West-Vlaanderen bundelen alvast hun krachten om een boeiend programma samen te stellen voor de 5e editie van het WEST4WORK arbeidsmarktcongres.

Meer info volgt in de loop van 2023!


Een initiatief van: POM West-Vlaanderen, VDAB, Voka, Unizo, ACV, ABVV, Tua West, Huis van het Leren, VIVES, Stad Brugge & Provincie West-Vlaanderen
Contactpersoon: Bram Bruggeman, bram.bruggeman@pomwvl.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 15-12-2022 door Bram Bruggeman