Terug naar overzicht

Aanbod voor (tijdelijk) werklozen: werk aan je digitale vaardigheden

In deze onzekere tijden op de arbeidsmarkt slaan POM, VDAB, Huis van het Leren, ACV, ABVV en ACLVB de handen in elkaar om tijdelijk werklozen - vrijblijvend en gratis - te begeleiden naar een gepast regionaal opleidingsaanbod.
Aanbod voor (tijdelijk) werklozen: werk aan je digitale vaardigheden Binnen het sociaaleconomische luik van het provinciaal relanceplan is digitalisering een belangrijke focus. In een snel veranderend economisch landschap - versneld onder invloed van de coronacrisis - is het belangrijk dat ondernemingen én werknemers klaar zijn voor de golf van digitalisering en robotisering.

Bijscholing tijdelijk werklozen
Sommige sectoren hebben het momenteel al hard te verduren, bij andere sectoren dreigt de groeivertraging tot jobverlies te leiden. Wat nu door tijdelijke werkloosheid opgevangen wordt, kan op termijn voor sommige werknemers in volledige werkloosheid eindigen. Daarom is het een goed idee voor wie nu langdurig tijdelijk werkloos is, om van de periode gebruik te maken zijn of haar digitale vaardigheiden bij te scholen. Op die manier krijgt men een sterkere positie op de toekomstige arbeidsmarkt, hetzij voor de huidige werkgever, hetzij voor toekomstige vacatures. De drie vakbonden hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen en samen met VDAB en het Huis van het Leren, ondersteund door de POM West-Vlaanderen een aanbod uitgewerkt.

Scan en advies
Via een korte scan en een gesprek bij een vakbondsconsulent, brengt men de digitale vaardigheden van betrokken werknemer in kaart en geeft men advies over welke opleidingen geschikt zouden kunnen zijn. Op maat, in de regio. De drie vakbonden zullen dit aanbod bij hun achterban in de getroffen sectoren promoten.

Piloot Zuid-West-Vlaanderen
Nog voor de zomervakantie start dit project op. De piloot is voor de regio Zuid-West-Vlaanderen. Na de zomer zullen de verschillende partners een aanbod voor de hele provincie klaar hebben.

Meer info
Wie meer info wenst, kan terecht bij de verschillende vakbonden in West-Vlaanderen:
- ACV-bijblijven West-Vlaanderen
- ABVV-loopbaanadvies West-Vlaanderen
- ACLVB-loopbaanconsulenten
 


Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 23-06-2020 door Jeroen Pollet