Terug naar overzicht

Maak kennis met het B2B-aanbod vanuit sociale economie via doeners.be

Doeners.be is een online platform waar reguliere ondernemingen & overheden de ideale partner kunnen vinden voor een samenwerking met een organisatie uit de sociale economie. Een warme oproep aan alle arbeidsmarktactoren om dit platform te helpen promoten
Maak kennis met het B2B-aanbod vanuit sociale economie via doeners.be De sociale economie in Vlaanderen omvat een grote diversiteit aan ondernemingen. We kennen ze als kringloopwinkels, maatwerkbedrijven of coöperaties, maar ook via initiatieven zoals seniorenzorg, energiesnoeiers, groenwerkers, fietspunten en werkplekarchitecten. De sociale economie biedt werk aan meer dan 24.000 mensen uit kansengroepen. Dankzij een duurzame job waarin competentieversterking centraal staat, kunnen zij een volwaardige en zinvolle rol spelen in onze samenleving.

Talloze ondernemingen en overheden werken reeds samen met sociale economie. De branches waarbinnen sociale economie actoren actief zijn, zijn heel divers en gaan van assemblage, onderhoud, groenwerk en verpakking tot jobcoaching, fietsmobiliteit, hergebruik en voeding.

Sociale economie ondernemingen, of 'sociaal gedreven doeners', staan bekend als lokale, betrouwbare, flexibele en duurzame partners met marktconforme prijzen. Ze denken oplossingsgericht en werken met innovatieve technologieën. Bovendien realiseren ze hiermee tewerkstelling voor een kwetsbare groep die op de gewone arbeidsmarkt uit de boot valt. Dit totaalplaatje maakt hen dé geknipte partner om mee in zee te gaan.

Intermediaire arbeidsmarkactoren kunnen de samenwerking tussen reguliere en sociale economie ondersteunen, onder meer door het platform van doeners.be te promoten. Op het zoekplatform doeners.be kan je immers voortaan het B2B-aanbod vanuit sociale  economie raadplegen.

In West-Vlaanderen bundelen de regisseurs sociale economie, 4werk, Stam en POM West-Vlaanderen de krachten om inspirerende getuigenissen met betrekking tot deze samenwerking in de verf te zetten: bij deze een warme oproep om ook de LinkedIn-pagina van Doeners te volgen.
 
Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 05-12-2022 door Bram Bruggeman