Terug naar overzicht

Aan de slag met taaldrempels tijdens de coronaperiode.

Op zoek naar meertalige info over het coronavirus? Op zoek naar laagdrempelige informatie in eenvoudige taal over corona? Op zoek naar ondersteuning met het oog op online oefenkansen voor anderstaligen?
Aan de slag met taaldrempels tijdens de coronaperiode. Aan de slag met taaldrempels tijdens de coronaperiode:
- Het Agentschap Integratie & Inburgering bundelt meertalige info over het coronavirus op hun website: posters met preventieve maatregelen, fiches met basisinfo en links naar nuttige websites.
- Ben je op zoek naar laagdrempelige informatie in eenvoudige taal over corona? Wablieft bundelt heel wat info op hun website.
- Organiseer je online oefenkansen voor anderstaligen tijdens deze Corona periode? Surf naar nederlandsoefenen.be en raadpleeg de tools die men verzamelde over het gebruik van Whatsapp, Viber, Praatbox, Facebook/Messenger, Skype, Zoom en Teams.
- Huis van het Leren vzw, de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Integratie & Inburgering zijn gestart met het rekruteren van taalvrijwilligers die wekelijks (of zo vaak als ze zelf willen) Nederlands willen praten met anderstaligen via online tools, zoals Skype, Praatbox, Whatsapp, … Niet minder dan 100 nieuwe vrijwilligers hebben zich ondertussen aangemeld.
Vreemdevragen.be bundelt alle info over tewerkstelling van personen met een migratieachtergrond: je kan er ook heel wat tips & tools terugvinden om taaldrempels aan te pakken.


Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 27-04-2020 door Bram Bruggeman