Terug naar overzicht

Terugblik naar WEST4WORK webinar 'Financiële en persoonlijke problemen bij medewerkers. Niet mijn probleem… Of toch?!'

Tijdens deze webinar van WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen (24/11/2020) werden praktische tool aangereikt om financiële en persoonlijke problemen bij werknemers te detecteren en hoe hiermee om te gaan.
Terugblik naar WEST4WORK webinar 'Financiële en persoonlijke problemen bij medewerkers. Niet mijn probleem… Of toch?!' In België kampt tot 5% van de werknemers met financiële problemen. Ook persoonlijke problemen van medewerkers kunnen het functioneren op de werkvloer beïnvloeden. Voor werkgevers, HR-medewerkers, collega's… is het niet steeds evident hiermee om te gaan. Daarom sloegen WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen op 24 november 2020 de handen in elkaar voor een praktische webinar over financiële en persoonlijke problemen bij werknemers. Dat dit thema aan belangstelling wint, blijkt uit het inschrijvingsaantal: ruim 100 geïnteresseerden tekenden in voor deze webinar.
 
Tijdens de webinar werd een praktische tool gepresenteerd voor werkgevers en HR-medewerkers en werd een antwoord geformuleerd op volgende vragen:

• Welke signalen kunnen wijzen op financiële en persoonlijke problemen bij medewerkers?
• Hoe kan het HR-beleid afgestemd worden op medewerkers die kampen met financiële en persoonlijke problemen?
• Hoe kan u als werkgever, HR-medewerkers, vertrouwenspersoon… het gesprek hierover aangaan met medewerkers?
• Naar welke hulp- en dienstverleningsinstanties kan doorverwezen worden?
 
Op deze webpagina kan je de presentatie en opname van de webinar, de tool voor werkgevers & HR-professionals, alsook de sociale kaarten van  de verschillende regio's in West-Vlaanderen terugvinden.

Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 26-11-2020 door Bram Bruggeman