Terug naar overzicht

Hoe herkent men persoonlijke of financiële problemen bij werknemers? Hoe kunnen werkgevers hiermee omgaan en dit bespreekbaar maken? Op welke organisaties kan men beroep doen?

Tijdens deze gratis webinar van WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen worden praktische tool aangereikt om financiële en persoonlijke problemen bij werknemers te detecteren en hoe hiermee om te gaan.
Hoe herkent men persoonlijke of financiële problemen bij werknemers? Hoe kunnen werkgevers hiermee omgaan en dit bespreekbaar maken? Op welke organisaties kan men beroep doen? Hoe herkent men persoonlijke of financiële problemen bij werknemers? Hoe kunnen werkgevers hiermee omgaan en dit bespreekbaar maken? Op welke organisaties kan men beroep doen?

In België kampt ongeveer 5% van de werknemers met financiële moeilijkheden, een percentage dat door de COVID-19-crisis mogelijk nog zal toenemen. Persoonlijke problemen van werknemers tasten het functioneren op de werkvloer aan en leiden tot verminderde prestaties, afnemende motivatie, verhoogd ziekteverzuim … Voor ondernemingen is het van groot belang om deze eerste signalen op te vangen en ondersteuning te bieden waar mogelijk.

Tijdens deze gratis webinar van WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen reiken we je een praktische tool aan om financiële en persoonlijke problemen bij werknemers te detecteren en hoe hiermee om te gaan. Je krijgt ook een overzicht van welke organisaties er klaar staan om hierbij ondersteuning te bieden. 

Programma:

11u-11u10: Verwelkoming en toelichting BudgetInZicht West-Vlaanderen
11u10-11u30: Voorstelling tool ‘Omgaan met financiële en persoonlijke problemen bij werknemers’
11u30-11u45: Hoe het gesprek met je werknemer aangaan
11u45-12u00: Een blik op de sociale kaart in West-Vlaanderen. Waarvoor kan je terecht bij OCMW, CAW, 1712, ...?

 
Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 10-11-2020 door Bram BruggemanDit nieuwsitem is gerelateerd aan volgende fiches:


Contactpersoon/contactpersonen