Terug naar overzicht

LE(t)’S Do It: samen werken aan oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt

We bieden je de kans om in een inspirerende setting deel te nemen aan 1 van de 4 professioneel begeleide werksessies rond specifieke oplossingsrichtingen voor de krappe arbeidsmarkt in de zorg- en techniek sector.
19/05/2022
09:30 - 12:30
RodeBol Events, CommunicatieCampus (gebouw 485), Sint-Denijslaan 485, Gent
LE(t)’S Do It: samen werken aan oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt

Op 10, 11 en 15 maart organiseerde Lerende Euregio Scheldemond 3 online LE(t)'S Do It workshops waarin telkens 2 voorbeelden van innovatieve oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt toegelicht werden door de initiatiefnemers uit het werkveld. Deze voorbeelden kwamen uit verschillende sectoren, en uit zowel Zeeland als Vlaanderen.

Tijdens deze sessies was er veel energie en enthousiasme over innovatieve, out of the box, toekomstgerichte (deel)oplossingen voor de krappe arbeidsmarkt in de zorg- en techniek sector. Er zijn contacten gelegd en eerste ideeën ontstaan voor oplossingen die we samen vorm zouden willen geven.

Op 19 mei staat een fysiek vervolg van deze online workshops gepland. We bieden je de kans om in een inspirerende setting deel te nemen aan 1 van de 4 professioneel begeleide werksessies rond specifieke oplossingsrichtingen. Maak je klaar voor een hands-on sessie waarin we echt de concrete problemen gaan aanpakken. Ook als je niet eerder deelnam maar wél interesse hebt je schouders te zetten om concrete initiatieven te realiseren: zeer welkom.
 

Mogelijke oplossingsrichtingen voor 19 mei die verkend worden:
 
Werksessie 1
Denk je ook na over personeel werven in het buitenland? Geen idee hoe je dit zou aanpakken of in gang kunt zetten? Verken samen met andere organisaties met soortgelijke ambities deze wens. En profiteer van de kennis van ondersteunende organisaties die bekend zijn met alle aspecten van aanwerven uit het buitenland.
 
Werksessie 2
Sector branding: employer branding maar dan voor je hele sector. Wat maakt het werk in jouw sector zo boeiend en interessant? En hoe draag je dat uit? Geen verkooppraatje maar een eerlijk en helder verhaal. Zet samen met anderen je sector op regionaal niveau goed neer: voor het behoud van huidige medewerkers én het aantrekken van nieuwe medewerkers.
 
Werksessie 3
Het aanwerven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al eens overwogen? Een mogelijke win-win door mensen een kans te geven én een nieuwe doelgroep van potentieel personeel aan te spreken. Maar misschien niet eenvoudig om mee te beginnen. We zoeken verschillende partijen die met elkaar een verkenning willen doen om tot een gezamenlijke aanpak te komen. Mogelijk kan een groepje werkgevers begeleid worden door een expert die hen kan ontzorgen rond wet- en regelgeving.
 
Werksessie 4
Zin om de promotie van de techniek en IT branche anders aan te pakken? Er gebeurd al zo veel, maar hoe kun je de wereld van de techniek en IT effectief onder de aandacht brengen waarbij je (jonge) mensen vanuit interesses en talenten kunt verbinden aan een toekomst in de techniek of IT? We willen aan de slag met diverse partijen om te komen tot een nieuw initiatief (out of the box, maar gebaseerd op onderzoek en inzichten die er zeker zijn) of tot effectieve versterking van de initiatieven die al lopen.
 
Heb je zelf een andere oplossingsrichting in gedachte waar je samen met andere deelnemers een potentieel plan de campagne voor wilt maken? Laat het zeker weten!

Programma
  • 9:30 Inloop met koffie
  • 9:45 Start plenair
  • 10:00-12:00 Parallelle werksessies
  • 12:00-12:30 Afsluiting plenair
  • 12:30-13:30 Lunch (optioneel)


Een initiatief van: Lerende Euregio Scheldemond
Contactpersoon: , lerende_euregio@oost-vlaanderen.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 28-04-2022 door Bram Bruggeman


Dit event is gerelateerd aan volgende fiches:Arbeidsmarkt project(en)