Terug naar overzicht

Infosessie Welt: wat kan VDAB voor u als werkgever betekenen?

VDAB stelt zich niet enkel op als werkbemiddelaar, maar krijgt een centrale regisseursrol op de Vlaamse arbeidsmarkt. Het takenpakket wordt met 3 taken uitgebreid: activeringsregisseur, loopbaanregisseur en dataregisseur.
28/01/2022
08:45 - 09:45
Online via ZOOM- de link wordt enkele dagen vooraf per mail bezorgd aan de ingeschrevenen.
Infosessie Welt: wat kan VDAB voor u als werkgever betekenen?

Werkgevers/ hr’s hebben niet altijd een duidelijk zicht op welke manier ze zich kunnen laten ondersteunen door VDAB (of waar, wanneer en bij wie ze terecht kunnen) wordt deze digitale infosessie georganiseerd. Het vernieuwde aanbod van VDAB wordt voorgesteld. Op die manier krijgen werkgevers/ hr’s een duidelijk beeld van de mogelijkheden om zich (verder) te laten ondersteunen en kunnen werkgevers, Voka en VDAB de handen in elkaar slaan bij het zoeken van nieuwe medewerkers.

Programma 

  • De vacaturewerking van VDAB
    • VDAB biedt je heel wat ondersteuning bij het invullen van jouw vacatures: tools als ‘vind een werknemer’, competentie-sjablonen, vacatures in gedeeld beheer, info over doelgroepverminderingen, opleidingen op maat van jouw vacature, … Je krijgt een duidelijk zicht op de vele mogelijkheden.
  • De verschillende vormen van werkplekleren
    • Door de erg krappe arbeidsmarkt is het belang van het opleiden van interessante kandidaten op de eigen werkvloer alleen maar toegenomen. Hiervoor zijn er verschillende formules mogelijk: Individuele Beroepsopleiding in de Onderneming (IBO), opleidingsstage, werkervaringsstage, beroepsinlevingsstage, … Je komt te weten welke formules voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn. 
  • Anderstalig talent tewerkstellen
    • Spreekt je medewerker niet goed Nederlands? Ga voor taalcoaching op de werkvloer. Een taalcoach leert je medewerker het Nederlands dat nodig is om goed te functioneren op het werk. Dit zorgt voor betere communicatie op het werk. Zo pak je uitdagingen rond taal en tewerkstelling aan.


Een initiatief van: Voka, Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en VDAB.
Deze infosessie kan kosteloos aangeboden worden dankzij het Welt-project (ESF, call 500.)
Contactpersoon: Nele Braem, nele.braem@voka.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 22-12-2021 door Nele Braem