Terug naar overzicht

Infosessie oproep 500: Inclusieve Ondernemingen

Met deze oproep richt men zich naar samenwerkingsverbanden die vanuit een integrale aanpak en complementaire expertise de doelgroepen ondersteunen: werkgevers- en werknemersorganisaties, experten, innovators, bemiddelings- en opleidingsactoren, ...
16/06/2020
14:00 - 16:00
online
Infosessie oproep 500: Inclusieve Ondernemingen

laanderen stelt zich tot doel om tijdens deze beleidslegislatuur de werkzaamheidsgraad structureel te verhogen en meer mensen aan de slag te hebben.
Met deze oproep wil men daar toe bijdragen door ondernemingen en werkvloeren in Vlaanderen bewust te maken van de mogelijkheden van alle talenten op de arbeidsmarkt. Met een coherent aanbod willen we concrete handvaten aanreiken om de instroom en retentie van medewerkers op de werkvloer te ondersteunen.
De projecten vertrekken vanuit twee aanknopingspunten waarmee een onderneming, organisatie en/of werkvloer te maken heeft en waarrond een dienstverlening wordt uitgewerkt:
1) de invulling van vacatures rekening houdend met het beschikbare arbeidspotentieel (instroom)
2) werknemers duurzaam aan de slag houden in huidige of nieuwe functie of sector (retentie).

De promotoren bieden hiervoor een coherent ondersteuningsaanbod aan ondernemingen, zelfstandigen, organisaties, werknemers, werkzoekenden/inactieven en actoren in het sociaal overleg om dit structureel aan te pakken en stappen te zetten richting de ontwikkeling van een inclusieve arbeidsmarkt. Met deze oproep richt men zich naar samenwerkingsverbanden die vanuit een integrale aanpak en complementaire expertise de doelgroepen ondersteunen: (interprofessionele) werkgevers- en werknemersorganisaties, , experten, innovators, bemiddelings- en opleidingsactoren, taalactoren, edm, ...
Er is een oproepbudget van €13.600.000. De goedgekeurde projecten gaan van start op 1 oktober 2020 en lopen voor een periode van maximaal 27 maanden tot 31 december 2022.


Gelieve u in te schrijven  via onderstaande link. Een dag voor de webinar ontvangt u een weblink. Met deze weblink kunt u zich aanmelden bij Microsoft Teams om de infosessie te volgen. 
 


Een initiatief van: ESF Vlaanderen
Contactpersoon: Pieter Van Sande, pieter.vansande@vlaanderen.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 08-06-2020 door Bram Bruggeman