Terug naar overzicht

Mobiliteitsdrempels aanpakken bij werkzoekenden: infosessie voor jobcoaches & arbeidsbemiddelaars

Tijdens deze infosessie leert Mobiel 21 jou hoe je als jobcoach naarjobsinwestvlaanderen.be slim kan gebruiken om werkzoekenden letterlijk weg-wijs te maken op de arbeidsmarkt.
18/11/2021
14:00 - 16:00
VDAB, Guido Gezellelaan 7, Roeselare
Mobiliteitsdrempels aanpakken bij werkzoekenden: infosessie voor jobcoaches & arbeidsbemiddelaars

"Die job interesseert me wel maar ik denk niet dat ik er kan geraken....."
 
Een uitspraak die iedereen die bezig is met bemiddeling en begeleiding al wel eens gehoord zal hebben. En soms klopt dit en soms zijn er misschien alternatieven voorhanden.
 
Feit is dat mobiliteit een erg belangrijke drempel blijft voor werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Jobaanbiedingen gaan vaak verloren omdat mensen er gewoon niet geraken. Ook voor veel bedrijven is die bereikbaarheid een hindernis om de geschikte werknemers aan te werven. Tijd om werkzoekenden op een nieuwe manier aan een job te helpen!
 
Daarom ontwikkelden we een digitale jobbereikbaarheidkaart: www.naarjobsinwestvlaanderen.be. Dit platform wijst werkzoekenden de weg naar bereikbare jobs in de buurt, en maakt het mobiliteitsaanbod van werkgevers kenbaar. Zo zorgen we er samen voor dat mensen minder afhankelijk zijn van een eigen auto, en op een vlotte manier op een sollicitatie geraken. Ook jouw job wordt op die manier gemakkelijker. Win win.
 
Daarom nodigen we jou graag uit voor een infosessie en doe-moment, georganiseerd door Mobiel 21 (*). Hierbij krijg je volop praktische informatie over het gebruik van www.naarjobsinwestvlaanderen.be als jobcoach. Je leert hoe je werkzoekenden mee op weg zet richting bereikbare jobs, en waarom jouw rol daarvoor belangrijk is. Nadien krijg je zelf de kans om aan de slag te gaan, en nemen we de tijd om al jouw vragen te beantwoorden. 

Deelnemen kan door een eenvoudig mailtje naar bart.pynket@vdab.be 

(*) Mobiel 21 vzw is een beweging die zich inzet voor duurzame mobiliteit. Ze richten zich naar scholen, burgers, bedrijven en beleid.


Een initiatief van: VDAB & POM West-Vlaanderen
Contactpersoon: Bart Pynket, bart.pynket@vdab.be
Dit event werd gepubliceerd op 14-10-2021 door Bram Bruggeman


Dit event is gerelateerd aan volgende fiches:


Contactpersoon/contactpersonenArbeidsmarkt project(en)