Terug naar overzicht

Check blijfkennismaken.be voor alle info over het West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren en de presentaties van de eerste netwerkdag

Op maandag 3 oktober 2022 organiseerde het West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren haar eerste netwerkdag in Brugge.
Check blijfkennismaken.be voor alle info over het West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren en de presentaties van de eerste netwerkdag Op maandag 3 oktober organiseerde het West-Vlaams Partnerschap Levenslang Leren haar eerste netwerkdag in Brugge. De deelnemers konden zich in de voormiddag laten inspireren door interessante keynotes van onder andere Prof. Ans De Vos (AMS en Universiteit Antwerpen). Zij nam ons mee in het verhaal van duurzame loopbanen en het belang van leren om tijdig je resources (je mentale energie, je kennis…) terug aan te vullen. Daarna benadrukte Simon Beausaert (Universiteit Maastricht) in zijn presentatie het belang van informeel leren op de werkvloer en de rol van leerleiderschap om dit te stimuleren. Maaike van Cauwenberghe (Departement WSE) deelde ten slotte de resultaten van de studie waarin aan de hand van customer journeys van verschillende types lerenden hefbomen en drempels voor leren in kaart werden gebracht.

In de namiddag gingen we tijdens een reeks parallelle interactieve workshops aan de slag met thema’s als leergoesting, in-company trajecten in het hoger onderwijs, L&D voor bedrijven, werkplekleren als oriëntatiemiddel… Tijdens de workshops werden interessante instrumenten, kaders en methodieken aangereikt om als opleidingsactor, bedrijf of intermediair aan de slag te gaan met levenslang leren.

Alle presentaties van het event en meer informatie over het West-Vlaams Partnerschap kan je vinden op www.blijfkennismaken.be. Kon je er niet bij zijn? Of heb je de smaak te pakken en heb je zin in meer? Reserveer dan alvast 31 oktober 2023 in je agenda. Op die dag gaat het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres WEST4WORK door in Brugge. En het thema is – natuurlijk – levenslang leren.

 
Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 05-10-2022 door Bram Bruggeman