Terug naar overzicht

Coronavirus - Recordaantal online opleidingen bij VDAB

Veel mensen die wegens de coronacrisis thuiszitten, gaan op zoek naar een extra opleiding. Dat merken ze ook bij de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB: in april waren er bijna 28.000 inschrijvingen voor een online opleiding, 20.000 meer dan een jaar eerder.
Coronavirus - Recordaantal online opleidingen bij VDAB Veel mensen die wegens de coronacrisis thuiszitten, gaan op zoek naar een extra opleiding. Dat merken ze ook bij de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB: in april waren er bijna 28.000 inschrijvingen voor een online opleiding, 20.000 meer dan een jaar eerder. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) zondag.

De aanvragen voor online opleidingen werden ingediend door zowat 14.000 verschillende mensen, en ook dat is een record. In april vorig jaar ging het om 5.000 mensen. De meest aangevraagde opleiding is initiatie boekhouden, gevolgd door een cursus Excel. Ook de artificiële intelligentie en Frans zijn populaire cursussen. "Het is positief dat zoveel cursisten hun loopbaan in handen nemen en om- en bijscholen", zegt minister Crevits. Zij maakt 4 miljoen euro vrij om het aanbod uit te breiden (met bijvoorbeeld virtual reality, cyberveiligheid, domotica, wind- en zonne-energie) en het onlineplatform te versterken. Zo zal het ook beter de weg wijzen naar opleidingen van andere spelers, zoals Syntra, hogescholen en centra voor volwassenenonderwijs.

bron: Belga
 
Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 18-05-2020 door Bram BruggemanDit nieuwsitem is gerelateerd aan volgende fiches:


Contactpersoon/contactpersonen