Terug naar overzicht

Armoede op de werkvloer

De coronacrisis heeft een zware impact op het welzijn van mensen die leven in armoede. Voor werkgevers is het niet evident om armoede te herkennen bij hun medewerkers. Daarom ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede een test.
Armoede op de werkvloer De coronacrisis heeft een zware impact op het welzijn van mensen die leven in armoede. Voor werkgevers is het niet evident om armoede te herkennen bij hun medewerkers. Daarom ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede een test.

De test is gratis en leert werkgevers om de signalen van armoede bij werknemers herkennen. Zo krijg je als werkgever een zicht op de armoedeproblematiek of het armoederisico in je bedrijf. Een armoedeproblematiek bij medewerkers herkennen is niet evident aangezien men hier niet gemakkelijk mee naar buiten treedt. Deze signalenkaart werd ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het herkennen van bepaalde signalen die kunnen wijzen op een armoedeproblematiek of een armoederisico op de werkvloer. 

Indien men feedback wenst bij de resultaten van de test, is het mogelijk om een telefonisch gesprek in te plannen met een consultant  van Netwerk tegen Armoede via heleen.dom@netwerktegenarmoede.be. Dit gesprek neemt ongeveer 10 tot 15 minuten in beslag en wordt kosteloos aangeboden.
Meer info via deze weblink

Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 28-05-2020 door Bram Bruggeman