Terug naar overzicht

W13 organiseert BusinessMIXer zorg en sociale economie op 28 maart

W13 wil de kans op samenwerking tussen zorg en sociale economie, n.a.v. een projectoproep vanuit de Vlaamse overheid, optimaal ondersteunen door geïnteresseerde partijen uit de zorg en sociale economie samen te brengen.
W13 organiseert BusinessMIXer zorg en sociale economie op 28 maart Ook zorg- en welzijnsvoorzieningen voelen de arbeidsmarktkrapte. Nieuwe manieren van samenwerken met mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen een oplossing bieden.

Met  een projectoproep wil de Vlaamse overheid de Vlaamse en geregionaliseerde zorg- en welzijnsvoorzieningen en sociale-economieondernemingen de kans geven om proeftuinen rond samenwerking op te zetten. Het gaat om een samenwerking waarbij doelgroepmedewerkers uit de sociale economie niet-zorggerelateerde ondersteunende taken in de zorg- en welzijnsvoorziening opnemen. Zowel de begeleiding als de tewerkstelling blijft dan de verantwoordelijkheid van de sociale-economieonderneming.
 
Binnen de proeftuin gaan partners (sociale-economieonderneming en zorg- en welzijnsvoorzieningen) aan de slag met het opstellen, afstemmen en testen van methodieken voor de uitwerking van een op maat gemaakt takenpakket voor doelgroepmedewerkers en dit binnen de setting van een zorg- en welzijnsvoorziening.

W13 wil deze kans op samenwerking tussen zorg en sociale economie optimaal ondersteunen door geïnteresseerde partijen uit de zorg en sociale economie samen te brengen. We nodigen sociale-economieondernemingen en zorg- en welzijnsvoorzieningen uit op dinsdag 28 maart voor een korte toelichting van de oproep en een gerichte speeddate tussen zorg- en welzijnsvoorzieningen en sociale-economieondernemingen. Daarna is er nog een netwerkmoment.

Praktisch
• dinsdag 28 maart om 16.30 uur: BusinessMIXer bij W13, President Kennedypark 10 in Kortrijk
• inschrijven is nodig en kan tot uiterlijk 24 maart via emma.messely@welzijn13.be of stijn.tanghe@welzijn13.be

___________________________________________________________________________________________________________________

Het Departement Werk & Sociale Economie licht deze projectoproep ook toe op 30 maart tijdens een online infosessie.


Dit nieuwsitem werd gepubliceerd op 15-03-2023 door Bram BruggemanDit nieuwsitem is gerelateerd aan volgende fiches:


Contactpersoon/contactpersonen


Organisaties