Terug naar overzicht

Koffie met de Toekomst: bedrijven solliciteren bij werkzoekenden

Bij karamel moet je zijn als je snel je droomjob wil vinden, of je droomkandidaat! Karamel draait de logica om: laat bedrijven bij werkzoekenden solliciteren. Een werkzoekende geeft aan waar ie goed in is en interessant vindt en het systeem doet de rest.
24/05/2023
13:00 - 14:00
online
Koffie met de Toekomst: bedrijven solliciteren bij werkzoekenden

Bedrijven solliciteren bij werkzoekenden. Dat kan dankzij karamel!

Karamel is een carrière platform dat bedrijven helpt te solliciteren bij kandidaten. 

De werkzoekende geeft aan welke skills hem/haar goed liggen en met welke skills die graag aan de slag wil. Dat hoeft niet perse hetzelfde te zijn! Ook human skills, bedrijfscultuur, levenservaring, work-life balance bepalen mee de matching in het platform.

Bovendien bepaalt de werkzoekende zelf welke data een werkgever te zien krijgt. Karamel is gebouwd op SOLID datakluis technologie zodat hij 100% controle heeft over zijn gegevens..

Verder kan ie op de ‘marktplaats’ van karamel wetenschappelijk onderbouwde assessments aanklikken om zichzelf nog beter te leren kennen en helpen een helemaal passende job te vinden.

In ruil voor het openstellen van hun data aan derden (bedrijven, loopbaanbegeleiders,...) wordt de gebruikers betaald in credits waar ze dan weer meer assessments mee kunnen doen. Een positieve vicieuze cirkel.

En er is meer! Bedrijven worden aangemoedigd proactief vacatures te publiceren en gebruikers worden aangemoedigd actief hun loopbaan in handen te nemen. Je komt het te weten van de bedenkers van karamel in deze Koffie met de Toekomst!


Een initiatief van: VDAB Work out Room
Contactpersoon: , workoutroom@vdab.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 18-03-2023 door Bram Bruggeman


Dit event is gerelateerd aan volgende fiches: