Terug naar overzicht

Koffie met de Toekomst XL: Hoe kijkt de academische wereld naar Degrowth?

Welke langetermijnveranderingen wereldwijd hebben ons economisch systeem voorgoed veranderd? En welke competenties zijn daardoor cruciaal geworden op de arbeidsmarkt van morgen? Prof. Luc Van Liedekerke aan het woord.
19/04/2023
13:00 - 14:00
online
Koffie met de Toekomst XL: Hoe kijkt de academische wereld naar Degrowth?

Je kan er niet meer omheen, het woord duurzaam duikt voortdurend op, elk bedrijf beweert—terecht of ten onrechte—duurzaam te zijn. Publieke en private organisaties denken na over hun verantwoordelijkheid in de wereld en visionaire mensen als Kate Raworth schetsen het beeld van een andere economie die zijn impact op de wereld ernstig neemt. In deze Koffie kijken we naar een aantal langetermijnveranderingen waar vrijwel alle landen in de wereld aan onderworpen zijn, die ertoe geleid hebben dat de vraag naar duurzaam en verantwoordelijk ondernemen centraler is dan ooit. Die langetermijnveranderingen zijn overal merkbaar en leiden tot een transitie in ons economisch systeem. Ze brengen ook mee dat andere competenties, zoals bijvoorbeeld normatief denken, systemisch denken en langetermijndenken cruciaal worden voor de werknemers van de toekomst. 


Een inspirerende Koffie met de Toekomst voor wie graag inzicht krijgt in de wereld waarin we leven en wil meewerken aan een duurzame wereld!


Een initiatief van: VDAB - Work out Room
Contactpersoon: , workoutroom@vdab.be

Meer info via deze weblink


Dit event werd gepubliceerd op 18-03-2023 door Bram Bruggeman


Dit event is gerelateerd aan volgende fiches: